Tein pääsiäisenä tällaista hyydytettyä kakkua. Kakku on ihanan raikasta ja ainakin meikäläisen makuhermoja kutkuttavaa! Jonkun blogista olen ohjeen napannut, mutta en muista mistä...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

517329.jpg

 

 

APPELSIINITUOREJUUSTOKAKKU

 

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
1 dl sokeria
2 kananmunaa
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Pinnalle:
3 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20 - 24cm) pohjalle tiiviisti ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike, appelsiinituorejuusto ja 0,5 dl appelsiinimehua. Sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään. Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa tai pakkasessa vähintään 4h.

Kiehauta appelsiinimehu ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada vuokaan ja nosta vielä kylmään.

 

517333.jpg