Pitkästä aikaa tein sämpylöitä ja tällä kertaa kokeiluun pääsivät kokojyväsämpylät. Muhkeita sämpylöitä tuli ja mukavan tukusia, kun pelkkää vehnäjauhoa ei tullut taikinaan ollenkaan.

418886.jpg

Sämpylät (n. 20 kpl)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 rkl sokeria

2 tl suolaa

½ dl öljyä

n. 12 dl kokojyväpitoista sämplyläjauhoseosta

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (30 min). Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Voitele sämpylät vedellä ja paista noin 15 minuuttia 220 asteessa.