Pitkästä aikaa tein sämpylöitä ja tällä kertaa kokeiluun pääsivät kokojyväsämpylät. Muhkeita sämpylöitä tuli ja mukavan tukusia, kun pelkkää vehnäjauhoa ei tullut taikinaan ollenkaan.
Sämpylät (n. 20 kpl)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl öljyä
n. 12 dl kokojyväpitoista sämplyläjauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (30 min). Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Voitele sämpylät vedellä ja paista noin 15 minuuttia 220 asteessa.
Kommentit