Nämä hyydytetyt kakut ovat itselleni ihan uusi aluevaltaus. Aikaisemmin olen kokeillut Pirkka-lehdestä löytyvää hyydytettyä glögi-juustotorttua, ja nyt oli sitten vuorossa tämmöinen suklaakakku. Hyvää oli!

365400.jpg

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

n.15 kpl kaurakeksejä reilun kokoisina muruina (määrä riippuu vuoan koosta)

50-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />75 g sulatettua rasvaa

 

Täyte:

2 munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

1 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata

2 rkl kahvia

5 liivatelehteä

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Itse käytin halkaisijaltaan 20 cm vuokaa. Murusta kaurakeksit muruiksi ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, samoin Flora vispi. Sulata suklaa mikrossa tai hellalla. Jos sulatat mikrossa, kannattaa sulattaa n. 30 sekunnin jaksoissa (EI täysteholla). Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kahviin ja jäähdytä pieni hetki. Yhdistä sillä aikaa munasokerivaahto ja kermavaahto, mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon sula suklaa. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

 

Koristelin kakun kismetmuruilla käyttäen apuna piparimuotteja. Joo-o, kakun päällä on sydänkuvioita jos oikein tarkasti katsoo;)